|
'Tekvandocularımızın her biri tanrıkulu'
Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Çin'de yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Tekvando Milli Takımı'nın kamp yaptığı otelde, federasyon yöneticileri ve genel müdür yardımcılarıyla kahvaltı yapan Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Atalay, son yıllarda tekvandoda alınan başarıların kendisini gururlandırdığını söyledi. Atalay ayrıca, Dünya Şampiyonası'nın, gençleştirilen kadro ile 2008 Olimpiyat Oyunları'nın provası niteliğinde olacağını ifade etti. Dünya Şampiyonası'nda her sıklette madalya beklediklerini vurgulayan Atalay, "Sporcularımıza güveniyoruz. Tekvandocularımızın her birinin birer Bahri Tanrıkulu olduğunu düşünüyoruz" dedi. Federasyon başkanı Metin Şahin de milli takımın son 3 yılda gençleştirildiğini belirterek, "Sürpriz madalyalar, şampiyonlar çıkabilir. Sıralama için iddialı konuşmuyorum. Gençleştirilmiş kadroyla risk aldık. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Genç kadronun gelecekte çok büyük işler yapacağına kuşkumuz yok" dedi.